Brittiska Wildlife Photography Awards 2012

Den brittiska Wildlife Photography Awards 2012 har meddelat sina vinnare med Dr Matt Doggett som vann första priset och £ 5.000 för sin bild, Gannet jacuzzi. Tävlingen har fångat fantasin hos tusentals fotografer, som tillsammans har skapat en fantastisk och innovativ serie bilder som visar upp det brittiska djurlivet när det är som allra bäst.

Den brittiska Wildlife Photography Awards etablerades för  att erkänna talanger av naturfotografer av alla nationaliteter som är verksamma i Storbritannien, medan man på samma gång belyser den stora rikedom och mångfald av Storbritanniens naturhistoria. Den drivande motivationen att ställa upp i Awards utvecklats genom landets växande medvetenhet om den lokala miljön och behovet av dess skydd.
 
Nu när man är inne på sitt fjärde år, har detta kritikerrosade och unika wildlife awards fängslat nationen, med enastående och vackra bilder. Det är en hyllning till det brittiska djurlivet samt ett skyltfönster för landets ledande naturfotografer både amatörer och professionella.
 
Med tolv olika kategorier täcker ämnet allt från marina livet och djurens beteende till läskiga kryp och det urbana djurlivet, resultaten har vackert avslöjat osynliga prakt och överraskande mångfald av Storbritanniens djurliv. 


Kommentarer

Populära inlägg