Systembolaget börjar sälja vin på glas

Vin upphällt i glas om 18,7 centiliter finns nu att beställa på skånska Systembolaget.
Easy Wine Glass kunde tidigare i sommar avnjutas på Hultsfredsfestivalen. Easy Wine Glass kunde tidigare i sommar avnjutas på Hultsfredsfestivalen.
I sommar ska Systembolaget börja sälja vin på glas. Men det handlar inte om att monopolet ska börja servera vin till törstiga kunder. Snarare handlar det om företaget Cefour Wine & Beverage som nu ska lansera sin idé via Systembolagets beställningssortiment: Förfyllda glas som säljs i förpackning om fyra.
Det är ett nytt begrepp inom hanteringen och serveringen av vin på den svenska marknaden, förfyllda och drickfärdiga vinglas av återvinningsbar PET-plast, under egna varumärket ”Easy Wine Glass”. Detta har sedan tidigare funnits på kontinenten men introduceras i Sverige 2 juli.
– Vi har märkt av en stor efterfrågan på våra vinglas bland privatpersoner i Sverige. Många har provat på produkterna vid events, konserter eller på inrikesflyg och har då sett fördelarna även för privat konsumtion. Därför väljer vi nu att introducera våra 4-pack i Systembolagets beställningssortiment, säger Mikael Bergholts, vd på Cefour Wine & Beverage AB och fortsätter:
– Inte minst är det kul att vara med om att introducera ett helt nytt förpackningskoncept för vin på Systembolaget.
Vinerna finns i tre olika varianter: Chardonnay, Merlot och Rosé och samtliga kommer från sydfranska vinproducenter.
Vinglasen kommer inledningsvis att finnas tillgängliga för beställning endast inom Skåne, men Cafour Wines siktar på att produkterna kan vara beställningsbara i hela Sverige redan mot slutet av juli.

Kommentarer

Populära inlägg