Shia LaBeouf klär av sig för Sigur Rós ‘Fjögur píanó’

Isländska Sigur Rós har gett ett dussin filmare att med samma blygsamma budget att skapa utefter vad som än kommer in i huvudet när de lyssnar på låtar från bandets nya album "Valtari. "Valtari film experimentet" tanken är att kringgå den vanliga konstnärliga godkännandeprocessen och tillåter yttersta kreativ frihet. Bland de filmskapare är Ramin Bahrani, Alma Har'el och John Cameron Mitchell.
 
Alma Har'el, vinnare av Bästa dokumentärfilm 2011 Tribeca Film Festival, är en av dem som deltar och hennes video till bandets låt Fjögur píanó som Transformers skådespelaren Shia LaBeouf och LA-baserade dansaren Denna Thomsen som dansar. Det är en sorglig och vacker video som ger liv en av de få låtar i Sigur Rós katalog som är frånvarande av Jonsi's typiska sång.

Bandet talade om experimentet, "Vi har aldrig tänkt vår musik skall komma med en förprogrammerad känslomässig respons. Vi vill inte berätta för någon hur man ska känna. Med filmerna har vi bokstavligen ingen aning om vad filmarna kommer att komma tillbaka med. Ingen av dem vet vad de andra gör, så förhoppningsvis kan det vara intressant. "

Kommentarer

Populära inlägg