Göteborg kan bli först med hemkörning av vin

Göteborg kan bli först med att få sprit och vin hemkört av Systembolaget, men då måste politikerna säga ja.
Systembolaget kommer under hösten att inleda försök med hemleverans av sina produkter. Kunderna har då möjlighet att beställa varor via företagets sajt och få dem levererade till dörren.
Men det blir alltså först ett försök som sedan ska utvärderas.
– Vi har engagerat några oberoende alkoholforskare som ska utvärdera om denna tjänst påverkar alkoholkonsumtionen, sa Magdalena Gerger, vd på Systembolaget i WOW News nyligen.
Exakt när försöken kommer igång vill man inte säga från företagets sida, inte heller var dessa ska börjas. Men, skriver Göteborgsposten, Sveriges framsida kan bli första stad ut.
Delar av kommunledningen ska nämligen ha träffat representanter från Systembolaget som informerat om planerna.
– Det går redan i dag att privatimportera alkohol och få det levererat hem. Då tycker jag att det är bra bättre om även Systembolaget kan göra det. Då har vi större chans att upprätthålla åldersgränsen, säger Jonas Ransgård, M, till Göteborgsposten.
Systembolaget hade bjudits in till kommunstyrelsen, enligt tidningen, för att dra information om planerna. Något som bekräftas från företagets sida.
– Vi har fört dialog med politikerna i de försöksområden som är föreslagna. Om de inte vill vara med så kommer vi inte att genomföra försöket på just den orten, säger Lennart Agén, informationschef på Systembolaget till tidningen.
Nu väntar politikerna och kunderna i Göteborg på att beslut ska tas.
– Det kommer att ske i slutet av juni, avslutar Lennart Agén på Systembolaget.

Kommentarer

Populära inlägg