Bollinger återvänder till flaska från 1846

Nygammal flaskform ska ge Bollinger-champagnen en långsammare mognad.
Den nygamla Bollingerflaskan till vänster har en smalare hals som gör att den mer efterliknar en magnumflaska. Den nygamla Bollingerflaskan till vänster har en smalare hals som gör att den mer efterliknar en magnumflaska.
Bollinger har just lanserat en ny flaska som har samma form som den som användes på 1840-talet. Skillnaden mot dagens flaska är att halsen är smalare och basen något större. Förhållandet mellan botten och hals är nu 0,28 jämfört med 0,34 på de gamla standardflaskan.
Skillnaden kan tyckas marginell men enligt Bollingers chef de cave Mathieu Kauffmann handlar det om att efterlikna formen på magnumflaskan – vilket anses som den bästa flaskformen för långlagring.
– Vi är övertygade om att denna smalare form kommer att sakta ner mognadsprocessen något – och dessutom är den mer tilltalande för ögat, tillägger Mathieu Kauffmann.
1846-flaskan ska användas för alla Bollingers champagner: Special Cuvée, La Grande Année, La Grande Année Rosé, Bollinger RD och Vieilles Vignes Françaises.
MM

Kommentarer

Populära inlägg